У Києві викрили майстерню, яка підпільно виробляла боєприпаси

Столичні правоохоронці викрили майстерню з виготовлення зброї у Шевченківському районі Києва.

Про це повідомляє пресслужба Київської місцевої прокуратури.

Правоохоронці отримали інформацію про те, що на території міста Києва, зокрема Шевченківського району, четверо осіб зберігають боєприпаси та вогнепальну зброю, а також мають спеціально обладнану майстерню, облаштовану для її переробки з метою подальшого збуту.

Зловмисники купували комплектуючі пристрої для виготовлення набоїв та боєприпасів до вогнепальної зброї, а в подальшому продавали їх через різноманітні канали, включаючи тіньовий ринок зброї та офіційно зареєстровані засоби сполучення.

У ході досудового розслідування на підставі ухвал суду проведено ряд обшуків на території Шевченківського району столиці за місцями проживання фігурантів, а також за адресою ймовірної майстерні по виготовленню та переробки зброї, розташованої у покинутому цеху одного з заводів на території Дарницького району.

Під час низки обшуків вилучили близько 60 картонних коробок з упаковками набоїв до гладкоствольної зброї, 57 мішків та 8 коробок із пиж-контейнером, 15 ящиків із гільзами для мисливської зброї, понад 6,5 тис мисливських набоїв, пластикові ємності зі свинцем та порохом. А також упаковки із сипучими речовинами, схожими на метальну вибухову речовину, близько 130 пляшок, наповнених металевим дробом та металевими шарами, 12 пулелейок, 9 станків та інші речові докази.

Вилучене направили на експертизу.

Двох осіб затримали. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. Групу осіб підозрюють у зберіганні, виготовленні та збуті боєприпасів у великих розмірах, а також облаштуванні майстерні для їх переробки (ч. 1 ст. 263 КК України).

Наразі двоє осіб затримано. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру. Вилучені предмети та речовини направлені на експертизу.

Залишити відповідь