У Києві п’яний водій мікроавтобусу врізався у патрульне авто: четверо травмованих

На Брест-Литовському шосе у Святошинському районі столиці водій мікроавтобусу, перебуваючи напідпитку, скоїв наїзд на поліцейський автомобіль, у результаті зіткнення четверо осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Патрульні поліцейські зупинили автомобіль “Шкода” за порушення правил дорожнього руху. Під час складання адміністративних матеріалів, водій автомобіля “Форд Транзит”, який почав маневр перестроювання з середньої смуги в крайню праву смугу, скоїв наїзд на службовий автомобіль  “Тойота”, який від удару в’їхав у зупинене авто “Шкода”,– йдеться у повідомленні.

Внаслідок зіткнення чотири учасники автопригоди отримали травми. Одного із правоохоронців госпіталізували до медичного закладу з переломом ноги, а інших учасників після огляду лікарів відпустили додому.

Зазначається, що освідування водія автомобіля “Форд” виявило у нього 1.16 проміле алкоголю. Його затримали.

Поліція відкрила справу за ч. 1 ст. 286-1 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння. Слідчі готують фігуранту повідомлення про підозру та клопотання до суду щодо обрання йому запобіжного заходу.

Санкція передбачає позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 3 до 5 років.

Залишити відповідь