У Києві псевдорадник голови Офісу Президента вимагав 200 тис.$ за призначення на посаду

У Києві затримали представника громадської організації під час одержання 100 000 доларів США шахрайським шляхом (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

«За попередньою інформацією, представник громадської організації, представляючись уповноваженим від голови Офісу Президента України, Генерального прокурора, секретаря РНБО та нового керівництва Державного бюро розслідувань, намагався шахрайськими методами заволодіти коштами колишнього директора держпідприємства. Зокрема громадянин вимагав 100 000 доларів США за вирішення питання щодо непритягнення до кримінальної відповідальності за результатами перевірки Держаудитслужби на підприємстві. Ще 100 000 доларів США за вирішення питання щодо призначення потерпілого на керівну посаду в Державному агентстві лісових ресурсів України.»,– повідомляє пресслужба ДБР.

Псевдоактивіста затримали під час одержання ним першої частини коштів у сумі 100 000 доларів США.Затриманому повідомлено про підозру.

Наразі подано клопотання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь