У Києві поліція провела спецоперацію та вилучила наркотиків на 110 млн грн

До складу організованого злочинного угруповання входили дев’ять осіб, які займалися контрабандою, виготовленням та збутом наркотичних засобів і психотропних речовин. Вартість вилучених у фігурантів наркоречовин за цінами “чорного” ринку становить майже 110 мільйонів гривень.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції.

Протягом кількох днів київські правоохоронці реалізували матеріали кримінального провадження, у рамках якого документували протиправну діяльність групи осіб, які обладнали нарколабораторії, де виготовляли наркотики, та займалися їх збутом на території трьох областей України.

Зловмисники  налагодили збут через інтернет-магазини, які працювали на інтернет-платформах оголошень та месенджерів під різними абревіатурами. Мережа магазинів була однією з найбільших постачальників психотропів в Україні.

Співробітники поліції провели «слідчі експерименти», які дали змогу встановити маршрути переміщення наркотиків, а також виконали 7 безконтактних оптових закупок наркозасобів та здійснили 40 міжрегіональних контрольованих постачань оптових партій психотропів. Встановлено, що кожного місяця потужності нарколабораторії дозволяли фігурантам виготовляти від 80 до 100 кілограмів психотропних речовин.

“Правоохоронці провели 20 обшуків, у результаті чого виявили потужну нарколабораторію, кілька складів, а також затримали 9 активних учасників. Головний організатор – мешканець Києва, котрий напередодні намагався виїхати за територію нашої держави, за нашими припущеннями – для організації мережі збуту наркотиків за межами України. Інші учасники групи – це мешканці Чернігова, Києва та Київської області. До складу міжрегіонального угруповання входили люди різного віку, зокрема серед затриманих є сім’я”, – розповів начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко.

У ході проведення санкціонованих обшуків у помешканнях зловмисників працівники поліції виявили та вилучили спеціальне обладнання для масового виготовлення наркотиків та велику кількість заборонених речовин. Вилучене також комп’ютерне обладнання, гаджети, банківські картки, сім автомобілів преміум-класу, котрі використовували учасники злочинної групи, нотатки про кількість збутих наркотиків та записи про переміщенця по банківських рахунках отриманих від наркобізнесу коштів.

“Взагалі у ході спецоперації було вилучено близько 300 кілограмів наркотичних речовин – кокаїн, синтетичні наркотики, солі, пігулки екстазі та інші наркотики, які виготовляли зловмисники та у подальшому розповсюджували. Крім того, вилучено більше двох тон прекурсорів. Загальна вартість вилученого за приблизними оцінками сягає понад 100 мільйонів гривень”, – наголосив начальник столичної поліції.

За його словами, 9 осіб затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України.

 Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12-ти років з конфіскацією майна.

Наразі слідчі узгодили з процесуальними керівниками клопотання щодо обрання затриманим міри запобіжного заходу.

Також продовжуються оперативно-розшукові заходи щодо затримання інших учасників злочинної групи.
 

Залишити відповідь