У Києві під час отримання 12 тисяч доларів США неправомірної вигоди затримано двох податківців

За даними слідства, заступник начальника відділу ГУ ДФС у м. Києві та слідчий управління ДФС вимагали 12 тисяч доларів США у виконавчого директора одного із підприємств м. Одеса за повернення вилучених під час обшуків документів та припинення кримінального переслідування.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань за оперативного супроводу управління захисту економіки в Одеській області та Департаменту захисту економіки Нацполіції  затримали заступника начальника відділу ГУ ДФС у м. Києві та слідчого цього ж управління ДФС. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Генеральна прокуратура України.

Правоохоронців затримали в порядку ст. 208 Кримінального кодексу України після отримання коштів. Наразі проводяться першочергові слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди та вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Залишити відповідь