У Києві патрульні затримали двох адвокатів із застосуванням фізичної сили (Оновлюється)

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член Ради адвокатів м.Києва Микола Голодняк.

«На першому фото «герої» що затримали адвокатів Vladyslav Riabenko, потім застосували силу та нанесли тілесні ушкодження Голові Ради адвокатів м. Києва Петр Рябенко (Петро Рябенко).Вже дві години чекаємо на прийняття заяв про злочин відносно адвокатів та перевищення повноважень патрульними поліцейськими.» – йдеться у повідомленні.

Зараз відбувається беспредел відносно адвокатів. На першому фото «герої» що затримали адвокатів Vladyslav Riabenko,…

Gepostet von Микола Голодняк am Sonntag, 19. Mai 2019

Адвокати підтягуються до Печерського управляння поліції у м.Києві.

Як стало відомо Police Control Ukraine , адвокат Владислав Рябенко разом з Денисом Рябенко та Петром Рябенко приїхали на оформлення ДТП, на місці була вимога до поліцейських про складання відповідних документів, один з учасників вдарив адвоката, після чого поліцейські вирішили затримати адвокатів, щоб ті не заважали.

За інформацією київських адвокатів, відносно затриманого адвоката поліцейські відкрили кримінальне провадження за ст. 345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Але у адвокатів заяву про кримінальне правопорушення відносно перешкоджання їх діяльності, поліцейські приймати не поспішають.

Патрульного поліцейського доставили до госпіталю МВС.

Відео з місця подій біля Печерського відділу поліції

Адвокату Денису Рябенко лікарі поставили діагноз : «Садна лоба зліва, садно надбровної області, симпато-адреналовий пароксизм».


Стало відомо які саме патрульні затримали адвокатів. Ними опинилися Процак Богдана Мирославівна та Григоревський Олександр Антонович .

На місці події багато адвокатів та є журналісти.

У відділі поліції закінчується складання заяви про злочин, а саме про перешкоджання адвокатській діяльності .

Петро Рябенко надав коментар щодо подій «Стране» :

“Що сталося: дві дівчини з’їхалися на вулиці Грушевського, там подряпини … Але співробітники органів правопорядку відразу ж зігнали їх з дороги і попросили піти з огляду на майбутню на завтра інавгурації, – каже Рябенко-старший. – Через майже дві години на місце прибули співробітники поліції нібито оформляти протокол дорожньо-транспортної пригоди. Але на прохання моєї клієнтки пройти на місце події, і хоча б скласти схему ДТП, було дано відповідь відмовою. Тупо склали протокол і вилучили у неї права “.

Глава Ради адвокатів столиці запевняє, що доводи правоохоронців про те, що “вже в суді будете розбиратися”, його не влаштували, і разом з синами він спробував відновити ланцюжок подій, що передувала зіткненню машин на Грушеського.

“Я стояв з рулеткою разом з синами-адвокатами, коли нам заявляли, щоб ми не повчали поліцейських. Паралельно виник конфлікт з представниками водія транспортного засобу, який потрапив в ДТП з авто нашої клієнтки . Він вдарив Владислава Рябенко, а в цей час поліцейський напав на мою клієнтку. Коли я побачив цю ситуацію, і поспішив на місце подій, інший поліцейський завдав удар мені і почав розпилювати мені в очі вміст балончика з газом “, – вказує Петро Рябенко.

За його словами, слідом за ескалацією конфлікту на дорозі між учасниками ДТП, юристами “копами”, на місце інциденту прибуло декілька нарядів Нацполіціі.

“Відразу з’явилося 40-50 поліцейських, і хоча ми відразу показали посвідчення адвокатів, по команді одного з правоохоронців на нас наділи наручники. Ми їх пальцем не чіпали, навпаки, постраждали від їхнього свавілля. Але нас спробували в такому вигляді доставити до Печерського райвідділ, де тільки втручання колег завадило поліції реалізувати свої злочинні задуми “, – підкреслює Петро Рябенко.

Адвокат пояснює, що в даний час він не був де-юре затриманий і чекає моменту відбору у нього пояснень за фактом інциденту. У той же час, його сини-юристи госпіталізовані в лікарню для зняття побоїв. Дії “копів” Рябенко-старший розцінює крізь призму порушення як мінімум трьох статей КК України – перешкоджання адвокатській діяльності, нанесення тілесних ушкоджень та зловживання службовим становищем співробітниками Нацполіціі при виконанні.

Залишити відповідь