У Києві на хабарі в $200 тисяч затримали податківця з СБУшним бекграундом Романа Неговєлова

У п’ятницю, 30 жовтня 2020 року, працівниками Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань із залученням власного спецназу та процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора під час отримання неправомірної вигоди було здійснено затримання керівника Головного управління протидії економічним правопорушенням ДФС України Романа Неговєлова.

Про це повідомляє видання «Dетектив-Info» з постданням на поінформоване джерело.

Інформацію співрозмовника видання на момент підготовки цього матеріалу офіційно (без вказання прізвища затриманого) офіційно підтвердили на Різницькій та в ДБР.

Тут запевняють, що фіскала “прихопили” на гарячому під час одержання першої частини хабаря в розмірі 100 тис. дол, який посадовець вимагав від очільника одного з фірмацевтичних підприємств за повернення вилучених під час обшуку документів та закриття кримінального провадження.

Згідно відкритим реєстрам, 10 липня 2020 Роман Неговєлов подав декларацію претендента на посаду одного з керманичів відділу в органах Державної фіскальної служби. Раніше він певний час працював в СБУ, а ім’я та прізвище достойника неодноразо опинялося в фокусі журналістських розслідувань, присвячених так званій “фармацевтичній мафії”.

Зокрема, медійники “охрестили” Романа Олександровича та його колишнього шефа в СБУ Миколу Беззубенка “збирачами відкатів” від постачальників медичного обладнання. Більше того – власник компанії “Діавіта” Сергій Ледін розповідав про “візит” до нього “чекістів”, що вимагали свою частку у схемі постачання ліків. На той момент фірма відмовилася від посередників і перейшла на прямі закупівлі у виробника.

“Беззубенко запитав: “А де тут ми в цій схемі?”. Я кажу, що “схеми ніякої немає, є поставка товару”. На що пан Неговєлов сказав: “Ви не хвилюйтеся, ми вас навчимо як це зробити”, – розповідав про родзинки спілкування з співробітниками СБУ Ледін.

Відомо, що після обрання президентом Володимира Зеленського, Беззубенко отримав підвищення всередині контророзвідки, а Неговєлов нещодавно працевлаштувався до ДФС та обіймає у відомстві посаду начальника Головного управління протидії економічним порушенням.

Влітку 2020 року ЗМІ розповідали про новий виверт звитяг Романа Олександровича. З’ясувалося, що саме в офіс його дружини Жанни Стрельнікової в престижному ЖК “Новопечерські липки” переїхало ТОВ “Лінк-Медітал”, де комерційним директором раніше працював заступник міністра охорони здоров’я Ігор Іващенко.

Залишити відповідь