У Києві лікарі брали хабарі за видачу безкоштовних медичних препаратів для онкоховрих

У Києві викрили групу лікарів у корупційній «схемі» призначення та видачі безкоштовних медичних препаратів для онкохворих громадян.  Про це повідомили у прес-службі ДЗЕ Нацполіції.

Сьогодні, 16 серпня, оперативники Управління захисту економіки у місті Києві , слідчі слідчого управління поліції Києва за процесуального керівництва Прокуратури міста Києва провели санкціоновані обшуки у службових осіб Національного інституту Раку (НІР) МОЗ України.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання лікарями неправомірної вигоди з громадян, які лікуються від онкологічних захворювань, а також від суб’єктів господарювання за перемогу у процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків та медикаментів для потреб інституту Раку .

Суми хабарів за призначення та видачу безкоштовних медичних препаратів онкохворим громадянам, закуплених для інституту за державні кошти, коливалися від 3 000 до 70 000 гривень. Суми «відкатів» за перемогу у тендері становили 15- 20 % від загальної вартості укладених угод.

Під час проведення санкціонованих обшуків у службових приміщеннях Національного інституту Раку та за місцем мешкання фігурантів було вилучено документацію, що підтверджує причетність лікарів до протиправної діяльності. Крім того, у службовому кабінеті одного з фігурантів оперативники столичного УЗЕ та слідчі київської поліції вилучили 20 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру в учиненні злочину, передбаченого за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь