У Києві кіберугруповання намагалось продати комплекс моніторингу мобільного зв’язку за майже €500 тис.

Доскладу угруповання входило декілька мешканців столиці, у тому числі технічні спеціалісти та IT-фахівці. Фігуранти, використовуючи високотехнологічне обладнання, нелегально розробили для продажу комплекс моніторингу мобільного зв’язку. Цей комплекс міг як «прослуховувати» телефонні розмови, так і контролювати інтернет-трафік. Підпільну майстерню вони облаштували вдома в одного з учасників групи. Замовника товару вони підшукували через особисті зв’язки.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

«Кіберфахівці та слідчі Служби безпеки України викрили у Києві учасників організованої групи, які намагалися реалізувати потужний спеціальний технічний засіб негласного отримання інформації за майже півмільйона євро»,–йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали трьох учасників групи при одержанні від замовника всієї суми грошей.

У ході обшуків за місцем проживання і роботи фігурантів правоохоронці вилучили обладнання та інші докази протиправної діяльності.

Наразі всім затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 359 (незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь