У Києві інтернет-шахрай стріляв у кіберполіцейського, котрий прийшов до нього з обшуком

Павоохоронці прийшли до одного з фігурантів справи про шахарайство для проведення санкціонованого обшуку. Чоловік відчинив двері квартири, а коли поліцейські представилися, вистрілив в одного із них. Після цього правопорушник зачинився у помешканні.

Про це повідомляє пресслужба кіберполіції.

«28-річного співробітника кіберполіції з вогнепальним пораненням ноги госпіталізували. Для затримання зловмисника у столиці була введена спеціальна поліцейська операція. У результаті спецпризначенці КОРДу затримали стрілка»,– повідомив тимчасово виконувач обов’язків начальника київської поліції Віктор Нечитайло.

Стрілком виявився 25-річний киянин. Зазначається, що пістолет, попередньо – травматичної дії, його вилучили.

«Затриманий на веб-сайті пропонував організацію Інтернет бізнесу «під ключ». Клієнти сплачували внески від 27 до 60 тисяч гривень. Втім, отримавши гроші – зловмисник зникав, а взяті на себе обов’язки не виконував. Попередньо встановлено, що від шахрайських дій постраждали понад дві сотні осіб. Сума збитку становить понад 8 мільйонів гривень»,–йдеться у повідомленні.

За фактом поранення поліцейського слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ. Тепер зловмиснику доведеться відповідати не лише за шахрайські дії. Йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Залишити відповідь