У Кривому розі судитимуть поліцейських, які продали відібрані у грабіжника золоті прикраси

ДБР завершило розслідування відносно двох криворізьких поліцейських, котрі реалізували крадені речі.

Про це повідмили в пресслужбі ДБР.

Слідством встановлено, що двоє працівників Криворізького ВП ГУНП у Дніпропетровській області, розслідуючи крадіжку золотих прикрас із квартири мешканки Кривого Рогу, у травні 2019 року затримали 34-річного чоловіка, який частину викрадено вже встиг збути, а золотий ланцюжок подарував знайомій дівчині. Наступного дня всі прикраси поліцейські знайшли, але повертати господарці не стали. Натомість затриманому чоловіку запропонували все золото збути їхньому знайомому «валютнику» одного із місцевих ринків, а гроші поділити на трьох. Та після реалізації золотих прикрас чоловік своєї частини коштів не отримав, а став підозрюваним у крадіжці за ч. 3 ст. 185 ККУ.

«Згодом обвинувальний акт стосовно нього направили до суду. Водночас, у матеріалах справи відсутні будь-які процесуальні документи, згідно з якими працівники відділу поліції вилучали речові докази. За висновком експертизи ринкова вартість прикрас становить понад 130 000 гривень»,–сказано в повідомленні.

Таким чином, двоє правоохоронців обвинувачуються у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Залишити відповідь