У Кривому Розі патрульний вивіз затриманого в ліс та наніс смертельний удар у голову

У Кривому Розі колишньому командиру взводу полку патрульної поліції повідомили про підозру у перевищенні повноважень.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Слідством встановлено, що у 2018 році, під час відпрацювання виклику щодо бійки в місцевому кафе, поліцейський надягнув кайданки на одного з учасників конфлікту, посадив до службового автомобіля та вивіз у лісосмугу. Там він зняв з нього браслети та наніс сильний удар кулаком в голову, від якого чоловік втратив свідомість. За три тижні потерпілий помер у лікарні, так і не прийшовши до тями.

«До 2020 року розслідуванням вказаного кримінального провадження займалися слідчі Національної поліції, СБУ та прокуратури. Незважаючи на те, що злочин був скоєний три роки тому, ДБР, отримавши за підслідністю матеріали провадження, виконало чималий обсяг роботи та 13 квітня 2021 року повідомило поліцейському про підозру. Патрульний і по нині продовжував працювати на посаді інспектора полку поліції у Дніпропетровській області»,–йдеться у повідомленні.

Правоохоронець підозрюється у перевищення влади, яке супроводжувалося застосуванням насильства та спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України), і умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Залишити відповідь