У Краматорську поліціянт застосував силу до 12-річного пасажира, бо той вирішив піти з місця ДТП додому

12-річний пасажир, у присутності якого на місці події не було жодної необхідності, вирішив звідти піти додому. Але правоохоронець наздогнав дитину, повалив на землю, заламав руки й примусово повернув на місце ДТП. 

Про це повідомляють пресслужби ДБР та регіональної прокуратури.

Слідством встановлено, що 16 лютого 2020 року поліцейський на службовому автомобілі прибув до місця дорожньо-транспортної пригоди у м. Краматорську.  Під час документального оформлення аварії 12-річний пасажир одного з транспортних засобів вирішив піти додому. Аби затримати малолітнього, виходячи за межі наданих повноважень, правоохоронець застосував до хлопцяспеціальні прийоми боротьби рукопашного бою.  

«Правоохоронець наздогнав дитину, повалив на землю, заламав руки й примусово повернув на місце ДТП. Внаслідок застосування поліцейським сили проти неповнолітньої особи, остання отримала тілесні ушкодження легкого ступеня тяжкості»,-йдеться у повідомленні.

Наразі поліцейський підозрюється у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).

У разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років. Вирішується питання щодо обрання поліцейському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Залишити відповідь