У Костянтинівці затримано групу наркодилерів, яку організував колишній посадовець міліції

На території Костянтинівки,  Донецької області орудувала злочинна група, учасники якої розповсюджували метамфетамін та метадон. Групою керував колишній оперативний співробітник міліції, який після звільнення з органів почав діяти у стилі найзухвалішого криміналітету. У справу втрутилась внутрішня безпека Національної поліції України.

У січні 2019 року оперативники Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ та прокуратура Донецької області почали працювати по злочинній групі осіб, яка діяла на території Костянтинівки. Зловмисники займалися збутом наркотичних засобів – метамфетамін та метадон. 

До складу угрупування входили раніше судимі місцеві мешканці. А ось лідером наркодилерів виявився колишній співробітник Костянтинівського міськвідділу ГУМВС України у Донецькій області. Проходив службу в оперативних підрозділах міліції, звільнився у 2008 році з посади начальника сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків у спеціальному званні капітан міліції.

Однак, організувавши наркокартель, колишній правоохоронець навіть не намагався уникати афішування своєї злочинної діяльності. Навпаки, чоловік не приховував свого кримінального бізнесу, зухвало попереджаючи співробітників правоохоронних органів про помсту у разі перешкоджанню його діяльності. Свого часу зловмисник відбував три роки покарання у в’язниці за злочини, пов’язані з наркотиками та зброєю. Відразу після звільнення засудженого з місць позбавлення волі автомобіль судді, який вів справу, був спалений, на адресу працівників прокуратури теж почали надходити погрози.

Наркоділок продовжив займатися збутом наркотовару, згуртувавши навколо себе групу дилерів. На оборудки з клієнтами лідер угрупування приїжджав на квадроциклі, у масці та з вогнепальною зброєю. Неодноразово серед своїх озвучував насмішки у сторону працівників поліції, обіцяючи провчити у разі спроби стати йому на шляху.

За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим управлінням ГУНП у Донецькій області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України.  

Оперативники УДВБ НПУ та Управління протидії накрозлочинності поліції Донеччини провели низку оперативних закупівель товару у наркоділків. Експертиза підтвердила, що придбана речовина – наркотичний засіб метадон. Фахівці спецпідрозділу КОРД підготували детальний і ґрунтовний план проведення затримання, так як організатор групи реалізовував наркотовар у спеціальних  місцях, задіюючи спецтехніку, на випадок втечі та переслідування, а також зброю, щоб чинити опір.

16 липня 2019 року у Костянтинівці силами оперативників внутрішньої безпеки НПУ, бійців КОРДу, працівників Управління протидії наркозлочинності, слідчого управління ГУНП у Донецькій області та прокуратури було проведено спецоперацію по затриманню 43-річного главаря угрупування та його учасників. 

Головний фігурант намагався втекти від правоохоронців на квадроциклі,  проте, бійці спецпідрозділу поліції Донеччини КОРД спрацювали професійно і блискавично. 

При обшуку транспортного засобу було виявлено і вилучено чималу кількість розфасованого метадону та 2 сигнальні ракети. Також у організатора виявили незареєстровану зброю, готову до стрільби.

На теперішній час лідера наркогрупи затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання до обрання запобіжного заходу. Після остаточної кваліфікації дій фігурантів викритого угрупування їм буде оголошено підозру.

Залишити відповідь