У Києві затриманно слідчого поліції за вимагання та отримання 2000 доларів США

Слідчі територіального управління #ДБР, розташованого у м. Києві, за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України та оперативного супроводу відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю #СБУ у Київській області, затримали слідчого Ірпінського відділу поліції за вимагання та отримання неправомірної вигоди у розмірі 2000️ доларів США.

За вказану суму слідчий обіцяв повернути особі автомобіль марки BMW X5. Транспортний засіб раніше був вилучений оперативною слідчою групою за фактом ознак підробки свідоцтва про його реєстрацію.

Після отримання неправомірної вигоди, слідчого затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання повідомлення про підозру за вчинення правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, слідчому поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати певні посади терміном на 3 роки.

Залишити відповідь