У кабінеті затриманого на хабарі підполковника Кіровоградської поліції знайшли 55 тис. $ США

Підполковник поліції забажав 10 тисяч гривень з особи за видачу посвідчення водія. На передачі останньої суми хабара поліцейського затримали у службовому кабінеті. Під час санкціонованого обшуку у кабінеті поліцейського виявлено та вилучено 55 тисяч 300 доларів США, походження яких буде встановлено. Також виявлено конверт з підписом “військомат”, в якому знаходилась ще тисяча доларів.

Про це повідомили у пресслужбі ДВБ Нацполіції.

Один із заступників начальника Голованівського відділу ГУНП у Кіровоградській області підполковник поліції налагодив схему додаткового “заробітку”, шляхом сприяння у вирішенні різних питань особам, які до нього звертались. Приміром, за видачу водійського посвідчення поліцейський збирався одержати 10 тисяч гривень.

Прокуратура Кіровоградської області за матеріалами внутрішньої безпеки поліції внесла відомості до ЄРДР за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Відразу після отримання останньої частини домовленої суми хабара посадовця поліції затримали працівники УДВБ НПУ, ДБР, УСБУ в Кіровоградській області та прокуратури.

Наразі готується вручення підозри підполковникові поліції та подання до суду на обрання санкції. За корупційні оборудки поліцейському загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Залишити відповідь