У Херсоні поліцейську судили та звільнили зі служби через роботу фотографом за сумісництвом

Співробітницю патрульної поліції звільнили з служби в поліції через сумісництво з іншими видами діяльності. Патрульна займалася іншою оплачуваною роботою – надавала послуги приватного фотографа.

Про це повідомляє пресслужба пегіональної прокуратури.

Суди першої та апеляційної інстанцій розглянули протокол про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відносно співробітниці Управління патрульної поліції у Херсонській області Національної поліції України.

«Поліцейська, порушуючи обмеження та заборони щодо сумісництва з іншими видами діяльності, займалася іншою оплачуваною роботою, а саме систематично надавала послуги приватного фотографа у м. Херсоні»,–йдеться у повідомленні.

Прокуратура в суді повністю довела наявність складу адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого частиною першою  статті 172-4 КУпАП, у зв’язку з чим правоохоронця визнано винним та піддано адміністративному стягненню у вигляді штрафу на користь держави в розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією отриманої винагороди від роботи за сумісництвом.

Постанова суду набрала законної сили. Поліцейська сплатила штраф в повному обсязі. 

Зазначається, що з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню пов’язаного з корупцією правопорушення, обласною прокуратурою внесено подання, яке розглянуто із вжиттям заходів. Наказом Департаменту патрульної поліції України службову особу звільнено зі служби в поліції у зв’язку з набранням законної сили рішення суду щодо притягнення до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Залишити відповідь