У Харкові затримали злочинців, які погрожували вбити дітей та виманювали гроші у бізнесменів

У Харкові СБУ затримала групу злочинців за вимагання 100 тисяч доларів США у місцевого пластичного хірурга. У разі несплати обіцяли вбити його дитину.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

До складу групи входило п’ятеро місцевих мешканців, серед яких були особи, яких уже притягували до кримінальної відповідальності та відбували покарання за насильницькі й майнові злочини. 

Так, учасники угруповання вимагали від харків’янина, який займається професійною медичною практикою у сфері пластичної хірургії, $35 тисяч, погрожуючи, у разі несплати грошей, вбити його малолітню дитину. Інформацію про матеріальний стан лікаря, склад його сім’ї та адресу мешкання вимагачі дізналися від знайомого «жертви», який також планував нажитися на цьому злочині. Спочатку зловмисники вимагали від лікаря 100 тисяч американських доларів, але згодом погодилися на меншу суму.

Співробітники СБУ разом з поліцією та прокуратурою затримали у Харкові чотирьох членів групи під час одержання обумовленої суми.

При обшуках за місцями їх проживання правоохоронці вилучили мобільні телефони, з яких здійснювалися погрози вбивством, а також інші докази протиправної діяльності.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення підозри п’ятому фігуранту кримінального провадження та обрання щодо всіх учасників злочинної групи запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За цей злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь