У Харкові затримали одіозних псевдоактивістів: вимагали «данину» у власників «лайновозок» (ВІДЕО,ФОТО)

Організував діяльність угруповання засновник громадської організації «ПС «Накипіло» Юрій Степанов. Разом з її членами займалися вимаганням коштів з підприємців, які надають послуги населенню з вивозу рідких відходів на території області.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції області. Також про це Police Control Ukraine стало відомо з власних джерел.

Правоохоронці з’ясували, що організував такий «бізнес» засновник місцевої громадської організації. Прикриваючись боротьбою зі свавіллям та захистом прав громадян, разом з іншими її членами обклали «даниною» місцевих підприємців. 

«За кожен виїзд машини за межі міста підприємці повинні були сплачувати по 100 гривень. Надалі вони вирішили підняти «таксу» до 200 гривень. У разі відмови фігуранти погрожували підприємцям фізичною розправою та перешкоджали їх діяльності»,–розповіли в поліції.

У ході слідства поліцейські встановили, що залякуванням зловмисники змусили групу підприємців сплачувати їм щомісяця по 20 000 грн.

5 березня правоохоронці затримали очільника ГО Юрія Степанова та одного з учасників угруповання одразу після отримання та розподілу між ними чергового «траншу» – 18 000 грн.

Юрій Степанов


Зазначається, що загалом упродовж трьох останніх місяців вони одержали від асенізаторів 60 000 грн.

Під час обшуків за місцями мешкання фігурантів та в їхніх автомобілях вилучили 47 000 грн, нарізний мисливський карабін, пневматичний та стартові пістолети з ознаками перероблювання, відстріляний корпус РПГ, GPS-трекери,  «чорнові» бухгалтерські записи.

Слідчі поліції повідомили трьом зловмисникам про підозру за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.

Двом підозрюваним, яких безпосередньо затримали після отримання коштів, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 181,600 грн.

Відзначається, що проводяться заходи для отримання доказів причетності інших учасників до протиправної діяльності.

За вимагання зловмисникам може загрожувати до семи років ув’язнення.

Нагадаємо, раніше Police Control Ukraine  повідомляв про псевдоактивістів одіозної ГО «Потон» та їх злочинну діяльність. Та про псевдоактивістів ГО «Ми Харків’яни» та «ПС Накипіло».

Всі ці псевдоактивісти у месенджерах спокійнесенько обговорюють схеми «обилечивания» бізнесу.

На цьому відео з чатів псевдоактивістів – ГО «Потон», «Накипіло» і «Ми Харків’яни», де вони відкрито обговорюють як наїхати на підприємство і потім вимагати з нього кошти.

Залишити відповідь