У Харкові затримали блогера, який ображав патрульних (ФОТО, ВІДЕО)

У Харкові правоохоронці затримали автоблогера «Mister XAM», який знімає відео свого спілкування з поліціянтами та як він ображає копів.

Про це повідомляють соцмережі та очільник обласного главку поліції.

«Нецензурна лайка, хамство, образи у бік патрульних – такий спосіб спілкування з поліцейськими обрав для себе 35-літній харків’янин. Йому доведеться відповісти за неповагу до правоохоронців.

Як керівник Головного управління Національної поліції в Харківській області, не збираюся терпіти таке ставлення до наших поліцейських. По-перше, це порушення чинного законодавства. По-друге, з презирством ставлюся до тих, хто хоче піднятися, принижуючи інших. Ми вже відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 ККУ»,– повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник Нацполіції Харківщини Андрій Рубель.

Також він пообіцяв довести цю справу до суду.

Слід зазначити, що у ч. 1 ст. 345 ККУ не має нічого про образи з нецензурною лайкою у бік працівника поліції.

«Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків».

Блогеру загрожують виправні роботи на строк до 2 років або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Адвокат блогера також надав коментар.

Залишити відповідь