У Харкові викрили патрульнго-хабарника: підробляв документи на авто та номерні знаки

Інспектор патрульної поліції Харківської області за грошову “винагороду” водіям підробні документи на транспортні засоби та державні номерні знаки.

Про це повідомили у пресслужбі ДВБ Нацполіції.

Харківським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було встановлено причетність одного зі співробітників Управління патрульної поліції у Харківській області до протиправних дій. Зокрема до систематичного вимагання хабарів з водіїв за непритягнення до відповідальності та за підроблення документів.

Під час несення служби інспектор УПП зупинив автомобіль, водій якого керував без відповідних документів. Однак замість складання адміністративного протоколу поліцейський почав вимагати 330 доларів США хабара. Крім того, запропонував водію “допомогти” дістати підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та державні номери до авто.

Невдовзі працівники внутрішньої безпеки НПУ, слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтава, та працівники прокуратури задокументували факт одержання поліцейським 8 тисяч гривень. Водій натомість одержав від патрульного поштовий переказ із “замовленням”.

На цьому співробітник поліції не зупинився. Домовився з водієм про чергову незаконну оборудку.

Правоохоронці затримали старшого лейтенанта поліції на стаціонарному посту, де він передав фальшиві документи на автомобіль та номерні знаки, за що отримав 7,8 тисяч гривень.

Речові докази вилучено і відправлено на експертизу.

За місцем мешкання поліцейського та у його автівці проведено обшуки. Вилучено підроблені державні номерні знаки, мобільні телефони, оргтехніку, банківські картки.

Патрульному вже оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 та ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. За висновками експертизи планується додаткова кваліфікація дій поліцейського. Наразі за одержання хабарів йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Залишити відповідь