У Харкові викрили банду торговців наркотиками: поліція вилучила наркотиків на 4 млн грн

У ході 33 обшуків за місцями проживання підозрюваних було вилучено чотири кілограми психостимулятора PVP і півкілограма канабісу.

У Харківській області правоохоронці припинили діяльність угруповання, яке продавало наркотики і психотропні речовини через інтернет.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

За даними слідства, до діяльності угруповання були причетні 17 осіб, а її організатор – 23-річний харків’янин. Злочинці збували наркотики на території Харківської, Київської та Сумської областей через “закладки”. Злодії купували оптові партії наркотичних речовин, які фасували та перепродавали. Оборот продажів становив від 5 до 10 кілограмів на місяць.

Гроші від покупців отримували на анонімні електронні гаманці, які в подальшому конвертували в криптовалюту Bitcoin та виводили в готівку в пунктах обміну валют.

Поліцейські провели 33 обшуки за місцями мешкання підозрюваних, під час яких вилучили 4 кг психотропної речовини PVP, півкілограма канабісу. Вартість наркотиків за цінами “чорного” ринку сягає 4 млн грн. Вилучені комп’ютерна техніка, банківські картки та мобільні телефони.

Зловмисників затримали, вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Дев’ятьом фігурантам повідомили про підозру за ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Чотирьом підозрюваним обрали запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Залишити відповідь