У Харкові судитимуть поліцейського, який дав хабара начальнику, котрий торгував довідками про інвалідність

Колишній начальник одного з секторів Лозівського ВП ГУНП надав неправомірну вигоду у розмірі 20 тис. гривень начальнику сектору ГУНП в Харківській області, який відповідав за підготовку та оформлення документів для призначення пенсії та сприяв в отриманні медичної документації, яка пов’язувала отриману хворобу з проходженням служби в органах поліції, а також в отриманні одноразової грошової допомоги особам, які мають право на пенсію за Законом та звільняються зі служби за станом здоров’я. 

Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

«Під час досудового розслідування підозрюваний визнав свою винуватість та співпрацював у викритті отримання хабаря іншим поліцейським, що й стало підставою для укладання угоди про визнання винуватості та направлення його до суду»,–йдеться у повідомленні.

Наразі прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт з угодою при визнання винуватості стосовно колишнього начальника одного з секторів Лозівського ВП ГУНП в області за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України). 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Залишити відповідь