У Харкові судитимуть опера Нацполіції, який влаштував погоню, ДТП та викинув гроші у вікно при його затриманні на хабарі 1,5 тис.$ США

Справу підполковника старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Київського ВП ГУ НП в Харківській області, який отримав від приватного підприємця 1,5 тис.$ США, направлено до суду. Правоохоронець обіцяв не передавати до слідчого підрозділу поліції матеріали щодо нібито самовільного захвату бізнесменом земельної ділянки. Інші правоохоронці намагались його затримати на «гарячому», але він почав тікати та влаштував погоню. Викинув гроші у вікно та скоїв зіткнення з  авто правоохоронців, які проводили затримання.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Як стало тоді відомо Police Control Ukraine фігурантом гучного затримання з погонею та ДТП став Козаку Олег Михайлович – підполковник старший оперуповноважений  відділу кримінальної поліції Київського ВП ГУНП в Харківській області. Адвокат Кирил Яковець на своїй сторінці у Facebook розповідав про схему співпраці одіозної ГО «Потон» з вищевказаним опером Нацполіції.

20 січня 2020 року вказаний поліціянт одержав хабар: приватний підприємець передав йому 1500 доларів США, щоб оперуповноважений «заплющив очі» на самовільне зайняття підприємцем земельної ділянки та здійснення незаконної прибудови, яку використовували для розширення площі кафе. Події відбувалися біля магазину “Ведмедик” на площі Конституції. Отримавши хабар у салоні свого авто, підполковник намагався покинути місце події, але був заблокований оперативними співробітниками, він заїхав на тротуар та повз пішоходів поїхав аж до центрального входу у Харківську міську раду. Переслідування продовжилося на проїзній частині. 

Намагаючись позбутися грошей, поліціянт на ходу викинув їх у вікно. Під час погоні авто зловмисника зіткнулося з автомобілем правоохоронців та було заблоковано, після чого підозрюваний вибіг із машини, незважаючи на те, що в ній сиділа його 8-річна дитина, та побіг площею Павлівською. У сквері поліцейського наздогнали та затримали. Викинуті гроші зібрали очевидці події та передали правоохоронцям.

Наразі до суду скеровано обвинувальний акт відносно оперуповноваженого Київського відділу поліції ГУ Нацполіції в Харківській області. Правоохоронець обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Залишити відповідь