У Харкові суд змінив запобіжний захід для кримінального авторитета «Ізота»

Харківський суд задовольнив апеляційну скаргу місцевої прокуратури №1 та змінив запобіжний захід на тримання під вартою без права внесення застави кримінальному авторитету «Ізоту», який підозрюється у скоєнні крадіжки, незаконному поводженні зі зброєю, опору та погрозах працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків.

Нагадаємо, 13 листопада його відправили під варту з правом внесення застави 439,4 тис. грн. Відповідне рішення оскаржила прокуратура.

Слід зазначити, що до суду Вадима Ізотова так і не доставили.

Раніше адвокат Вадима Ізотова Віталій Слинько запевняв, що заставу внесли ще в день обрання запобіжного заходу, але забрати свого підзахисного він не зміг, оскільки його не було в СІЗО.

«13 листопада нами була внесена застава і ми звернулися до судової адміністрації для підтвердження, для перевірки надходження коштів на депозитний рахунок. У понеділок ми отримали довідку про зарахування грошей і лист на керівництво СІЗО підготували з додатком цих документів на звільнення. Відповідно до чинного КПК, він повинен бути негайно звільнений після підтвердження перевірки зарахування грошових коштів. По прибуттю до СІЗО 16 листопада, нам повідомили, що Вадим Ізотов з території СІЗО виведений. Ми зафіксували це на відео. Увечері вже отримали усну інформацію про те, що нібито Вадима Ізотова повернули після закінчення робочого часу до СІЗО. Я о 08:00 17 листопада приїхав туди, о 08:15 відкрилося віконце, я подав документи на звільнення. Отримав інформацію про те, що його знову немає, вони його в 7 ранку знову кудись вивезли»,–пояснив захисник «Ізота».

12 листопада у Сумах правоохоронці затримали так званого «смотрящого» за Харківщиною «Ізота», котрий кілька років знаходився у розшуку. 

Залишити відповідь