У Харкові співробітника СБУ підозрюють в організації банди вимагачів

Оперуповноважений управління СБУ в Харківській області підозрюється в тому, що організував злочинне угрупування, яке займалося насильницьким вимаганням.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

За даними слідства, правоохоронець, з метою наживи, організував злочинне угрупування із чітким розподілом ролей співучасників, яке займалося вимаганням із застосуванням насильства.

Так, у травні 2019 року, знаючи, що у одній із лісосмуг Харкова знаходиться так звана «закладка», 6 членів групи влаштували засідку. Коли ж до вказаного місця підійшов громадянин і забрав речовину, його почали бити. Погрожуючи фізичною розправою та кримінальною відповідальність вимагали 100 000 грн. Через те, що вказаної суми потерпілий не мав, наступного дня його відвезли до нотаріуса, де засвідчили фіктивний договір позики на 100 000 грн.

Пізніше члени угрупування вдруге влаштували засідку. У чергової жертви вимагали 3 тисячі доларів. Потерпілий вирішив виконати незаконні вимоги і сплатив 57 тис. грн.

Таким чином працівник СБУ підозрюється у вимаганні чужого майна з погрозою насильства над потерпілим, вчиненому повторно за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу та відсторонення підозрюваного від займаної посади. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Залишити відповідь