У Харкові СБУ затримала керівника фірми, котрий налагодив виготовлення бойових пістолетів для криміналітету

Служба безпеки України блокувала у Харкові нелегальне промислове виготовлення короткоствольної вогнепальної зброї та боєприпасів.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За даними слідства, організував незаконний «бізнес» керівник одного з місцевих підприємств, яке спеціалізується на виробництві пневматичної, травматичної, мисливської та спортивної зброї. На промислових потужностях об’єкту він налагодив підпільну переробку спецзасобів у бойові пістолети з нарізними стволами. До підпільного технологічного процесу фігурант залучав підлеглих працівників. Готовий товар зловмисник реалізовував через особисті зв’язки, у тому числі представникам кримінальних кіл.

Правоохоронці задокументували факт збуту перероблених у бойові пістолетів, а також набоїв до них. Затримали організатора нелегального виробництва зброї за місцем проживання в обласному центрі після збуту чергової партії «продукції». У помешканні правоохоронці виявили пістолети із ознаками переробки, гладкоствольні рушниці, набої до них та комплектуючі.

Зазначається, що правоохоронці вилучили п’ять перероблених у бойові пістолетів калібру 5,6 і 9 мм, два перероблених пістолети для відстрілу набоїв із посиленою травматичною дією, п’ять гладкоствольних рушниць, а також понад тисячу набоїв.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. 


Залишити відповідь