У Харкові СБУ затримала групу скіммерістів

Росіянин та два харків‘янина встановлювали «скіммерне» обладнання  для  зчитування даних пластикової картки та відеофіксації PIN-кодів банківських карток.

Про це повідомили у пресслужбі УСБУ в Харківській області.

Дії злочинної групи координував громадянин РФ через популярний мобільний месенджер. За його вказівкою двоє харків’ян, з якими росіянин познайомився на одному з хакерських форумів, незаконно придбали так зване «скіммерне» обладнання. Воно призначене для негласного зчитування даних пластикової картки та відеофіксації PIN-кодів карток, що вводяться клієнтами банківських установ.

Учасники групи непомітно встановлювали спеціальні технічні пристрої на банкоматах і терміналах самообслуговування одного з державних банків та отримували необхідну технічну і персональну інформацію для виготовлення підроблених дублікатів банківських карток. З використанням цих підроблених дублікатів карток зловмисники знімали чужі гроші у банкоматах.

Співробітники СБУ затримали одного з учасників групи під час спроби зняття готівки в одному з харківських банкоматів.

У фігурантів справи правоохоронці вилучили «скіммерне» обладнання, підроблені банківські картки, а також комп’ютерну техніку, яка використовувалась для протиправної діяльності.

Наразі слідчі СБУ готують повідомлення про підозру фігурантам справи у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 (незаконне придбання, збут чи використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь