У Харкові п‘яний очільник ГО «ВП Опора України» на «підвісах» скоїв дві ДТП: з однієї втік

Ввечері, 1 вересня, на перехресті пр. Московського та вул. Польова сталася ДТП за участі «ВАЗ 21013» д.н.з. «82766ХА» і «Toyota Camry» д.н.з. «АА 3494 КК (АХ 5155 СА)». До цього керманич «Toyota Camry» скоїв ще одну ДТП та після зіткнення з місця ДТП втік. Очевидці повідомляють, що водій мав ознаки дуже сильного сп’яніння – не розумів що навколо відбувається.

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, водієм «Toyota Camry» виявився керівник ГО «Всеукраїнська правозахисна організація Опора України» Кухтін Артем Вікторович.

Артем Кухтін

Виявилось, що він їздить на «підвісах»: на автівці були «левые» номера «АА 3494 КК», а справжні номерні знаки цієї автівки «АХ 5155 СА».

Як з’ясувалося, дана автівка знаходилась в орентуванні через скоєння ДТП на вул. Полтавський шлях. За пів години до нової ДТП, Кухтін скоїв ще одну та втік з місця пригоди.

Патрульні, які прибули на місце ДТП на Московському проспекті, запропонували водію пройти огляд на стан сп’яніння. Але Артем Кухтін від проходження огляду відмовився.

  • За ДТП на пр. Московському на Кухтіна склали протоколи за ч.1 ст. 130 КУпАП (керування у стані сп‘яніння) і ст. 124 КУпАП (порушення ПДР, що спричинило пошкодження ТЗ) та постанову про адмінправопорушення за ч. 1 ст. 126 КУпАП (керування ТЗ особою, яка не має відповідних документів на право керування таким ТЗ або не пред’явила їх для перевірки).
  • За ДТП на вул.Полтавський шлях на нього склали адмінпостанову за ст. 121-1 КУпАП ( експлуатація водіями ТЗ, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документахта) та протоколи  за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і ст. 124 КУпАП (порушення ПДР, що спричинило пошкодження ТЗ).

Редакція Police Control Ukraine отримала коментар від ГО «ВП Опора України»:

«Дійсно така ситауція була. Він не знаходився в стані алкогольного сп‘яніння. Ми визнаємо порушення за керування ТЗ на «левых» номерах і готові заплатити штраф. Усі збитки, завдані через ДТП, теж будуть компенсовані. Добре, що в ДТП ніхто не постраждав».

Слід зазначити, що Артем Кухтін разом із ще трьома чоловіками (Солоп Павло Володимирович, Шаповалов Дмитро, Савелій Мамаєв) обвинувачені у справі про погрози насильством по відношенню до співробітників правоохоронного органу (ч.1 ст.345 КК України).

Як повідомляли у пресслужбі прокуратури області, 5 вересня 2019 року поліцейські забезпечували охорону родини підприємців. Вони є потерпілими в кримінальному провадженні про вимагання та їм надали державну охорону. Коли сім’я збиралася на роботу, поблизу будинку на них чекала група агресивно налаштованих чоловіків. Останні спробували прорватися до подружжя повз правоохоронців нібито для вирішення якихось «справ». Їх не пустили, і тоді зловмисники почали погрожувати співробітникам спецпідрозділу. Чоловіки фотографували поліцейських на мобільний та залякували, що тепер, маючи їх фото, вони легко знайдуть їх близьких з метою фізичної розправи. Охоронці викликали підмогу. Разом з колегам посадили підприємців в автівку і залишили місце події. Проте порушники продовжили переслідування вже на автомобілі. Конфлікт продовжився біля офісу бізнесменів. Знову були погрози життю та здоров’ю правоохоронців і спроби «поспілкуватися» з підзахисними. Врешті-решт поліцейські зупинили протиправні дії чоловіків.

Наразі ця справа слухається у Фрунзенському районному суді м. Харкова. У листопаді 2019 року під час досудового слідства чоловіки уклали угоди про примирення між потерпілими.

Нагадаємо, Савелій Мамаєв підозрюється у побитті керманичів управління карного розшуку Харківщини, яке сталось у квітні цього року.

Також нагадаємо, в листопаді 2019 року іншому очільнику ГО «ВП Опора України» – адвокату Андрію Гагуну підірвали авто «Toyota Camry». Винні досі не знайдені.

1 Коментар
  • Андрей

    Был свидетелем. И есть видеозаписи где он ходит шатаясь. Никто ничего не собераются компенсировать. Все молчат.

Залишити відповідь