У Харкові псевдоСБУшники погрожували розправами та вимагали гроші з підприємців

У Харкові учасники міжрегіональної банди під виглядом співробітників СБУ, погрожуючи фізичною розправою, вимагали гроші з підприємців. Від місцевого бізнесмена вимагали 1,6 мільйона гривень і 40 тисяч євро.

Про це повідомили у пресслужбі УСБУ в Харківській області..

«Служба безпеки України викрила у Харкові організатора та учасників злочинного угруповання, які, погрожуючи фізичною розправою, вимагали гроші з підприємців, зокрема 1,6 мільйона гривень і 40 тисяч євро від представника місцевого бізнесу»,–йдеться у повідомленні.

Зазначається, що банду організував мешканець обласного центру. Вказані суми потерпілий мав перевести на банківський рахунок одного з фігурантів. У разі відмови зловмисники погрожували насильством і фізичною розправою.При цьому фігуранти діяли під виглядом нібито співробітників Служби.

У Харкові та Києві правоохоронці провели 5 обшуків за місцем роботи і проживання зловмисників.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення організатору і двом учасникам угруповання, які є представниками кримінальних кіл столиці, про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. СБУ перевіряє можливу причетність фігурантів до скоєння інших тяжких злочинів.

Залишити відповідь