У Харкові псевдоактивісти викрали та катували чоловіка

Наприкінці лютого цього року четверо зловмисників проникли до помешкання 35-річного мешканця та застосували травматичну зброю. Всі вони члени однієї із місцевих громадських організацій, двоє із них – раніше судимі, зокрема й за вбивство. Вони примусово помістили потерпілого в автомобіль. Потім вдалися до катувань: змусили роздягнутися на холоді у громадському місці та вимагали повернути їм неіснуючий борг.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Як раніше повідомляв Police Control Ukraine, мова йдеться про члена ГО «Ми Харків‘яни» В‘ячеслава Ряднова, який вчора був затриманий поліцейськими.

Потерпілий

Правоохоронці провели 10 санкціонованих обшуків та вилучили два автомобілі, мисливську і травматичну зброю з ознаками переробки, набої, кайданки, сльозогінні балончики, комп’ютерну техніку, мобільні телефони.

Чотирьом зловмисникам уже повідомили про підозри у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України. Найближчим часом підозрюваним обиратимуться запобіжні заходи.

Нагадаємо, нещодавно у Харкові затримали інших псевдоактивістів – вимагали «данину» у власників «лайновозок». Згодом очільник ГО «ПС «Накипіло» Юрій Степанов, який організував діяльність угруповання, вийшов під заставу 181 600 грн.

Також нагадаємо, раніше Police Control Ukraine  повідомляв про псевдоактивістів одіозної ГО «Потон» та їх злочинну діяльність. Та про псевдоактивістів ГО «Ми Харків’яни» і «ПС Накипіло».

Всі ці псевдоактивісти у месенджерах спокійнесенько обговорюють схеми «обилечивания» бізнесу.

На цьому відео з чатів псевдоактивістів – ГО «Потон», «Накипіло» і «Ми Харків’яни», де вони відкрито обговорюють як наїхати на підприємство і потім вимагати з нього кошти.

Залишити відповідь