У Харкові прокуратура відзвітувала про початок розслідування справи трирічної давності: подробиці «викриття» Call-центрів


Нещодавно у Харкові викрили чергові «Call-центри». Правоохоронці надали друге життя кримінальному провадженню 2018 року, розпочатому за фактом шахрайського заволодіння коштами громадянки через бінарні опціони. Ймовірно, поліція намагається перевести на себе фінансові потоки в сфері так званих Call-центрів.

Про це повідомляє «Police Control Ukraine» з посиланням на ухвалу суду .

У жовтні 2018 року в Слобожанському управлінні Департаменту кіберполіції за заявою громадянки відкрили справу за фактом шахрайського заволодіння її коштами через бінарні опціони.

Одразу слід відзначити важливий факт, що після отримання необхідних показань потерпілої, правоохоронці намагалися позбавити її статусу потерпілої, ймовірно, аби позбавити можливості впливати на хід Слідства та мати доступ до матеріалів справи. З відомостей судового реєстру можно побачити, що потерпіла тричі намагалась оскаржити постанови слідчого щодо відмови у визнанні її потерпілої. 

Через майже 3 роки після початку досудового розслідування, правоохоронці отримали ухвали суду на проведення обшуків за кількома адресами Call-центрів.

За результатами проведення зазначених обшуків, відразу на офіційних сторінках відомств в соцмережах правоохоронці відзвітували та виклали фото зі всіх не пов’язаних між собою, однак проведених одночасно в рамках однієї справи, обшуків за кількома адресами та підприємствами. Також було повідомлено, що досудове розслідування тільки розпочато, однак фактично воно тривало 3 роки та ніякі дії не проводились. Ймовірно, вказану справу було використано лише як привід для проведення обшуків та тиску на власників. 

З матеріалів судового реєстру випливає, що окрім показань потерпілої та огляду її ноутбуку, фактично жодних слідчих чи оперативних дій не проведено. Це виключає навіть можливість притягнення винних осіб до кримінальної відповідності, що вказує на реальну мету проведення обшуків. Оскільки без належного детального документування та збирання доказів довести винність у будь-якому злочині неможливо.

Разом з цим, проведення обшуків є лише інструментом тиску на підприємців, саме для цього залучаються спецпризначенці зі зброєю, вилучається вся техніка, сервера та особисті телефони працівників.

Як Police Control Ukraine повідомило поінформоване джерело, при цьому, окрім адресів відносно яких здійснювалось досудове розслідування, поліціянти вирішили добавити кілька «лівих» адресів, які не мали жодного відношення до вказаного кримінального провадження та працювали лише з іноземними клієнтами, що виключає можливість шахрайства відносно громадян України.

Слід зазначити, що вказана практика дуже поширена серед правоохоронців. Окрім основних фігурантів, проводяться додаткові «плюсові» обшуки на інших підприємствах. Їх діяльність паралізується внаслідок вилучення техніки, іншого майна, психологічного тиску на працівників, контрагентів та клієнтів. Задля гарних показників, за домовленістю притягаються за нетяжкими статтями якісь не головні виконавці, а інші особи розраховуються всім добре відомим іншим чином, який не передбачений законодавством – тобто надаючи неправомірну вигоду правоохоронцям.

Відео з вказаних обшуків виклав адвокат Кирил Яковець, відносно якого спецпризначенець спецпідрозділу МВС «СХІД» застосував спеціальний засіб сльозогінної та дратівної дії.

Адвокат зазначив, що правоохоронці намагались вилучити особисті телефони працівників, хоча в ухвалі суду дозволу на вилучення останніх не було. Та при спробі повернути працівникам незаконно вилучені особисті телефони, спецпризначенець застосував до адвоката спецзасіб – газовий балончик, яким «запшикав» йому обличчя й очі.

«Ну хоть не зря, с боями телефоны все же получилось вернуть»,–написав адвокат у дописі до відео.


Оскільки до цього вказаною справою займалась кіберполіція, яка справу до кінця так й не довела, а, ймовірно, також використовувала в корисний цілях, виникає питання, чому зараз відповідною справою вже займається УВБ Національної поліції, яке жодним чином не має відношення до справ вказаної категорії та необхідних навичок та технічних знань?

Враховуючи, що в останній час кілька правоохоронних органів на перегони звітують про викриття Call-центрів, звинувачуючи їх у вимаганнях, шахрайствах, фінансуванні тероризму, ухиленні від сплати податків, легалізаціі доходів, розповсюдженням забороненого контенту, непрацевлаштованих працівниках та інших злочинах – це тільки початок.

Редакція Police Control Ukraine буде слідкувати за розвитком подій та подальшим суперництвом між СБУ, кіберполіцією, ДСР Нацполіції та тепер новим гравцем – УВБ Нацполіції. Вже давно ні для кого не секрет, що де є гроші, там є велика гра у нібито боротьбу зі злочиннісю, де правоохоронці викривають по черзі одні й ті самі «офіси». Отже можна чекати майбутню активізацію псевдоборотьби з Call-центрами, велику кількість  обшуків та «резонансних» звинувачень та викривань!

Залишити відповідь