У Харкові правоохоронці затримали cлужбовця Держгеокадастру на хабарі 20 тис. грн

Службовець Держгеокадастру вимагав 20 тисяч гривень від директора фермерського господарства за невтручання у господарську діяльність. Сьогодні його затримали на парковці біля супермаркету під час отримання неправмірної вигоди.

Під час слідства поліцейські задокументували факт вимагання  провідним спеціалістом відділу контролю за використанням та охороною земель у чотирьох обласних  районах Держгеокадастру неправомірної вигоди – 20 тисяч гривень за невтручання у господарську діяльність фермера.

Про це повідомили у прес-службі поліції області.

Сьогодні, 9 серпня, оперативники Управління захисту економіки в Харківській області Національної поліції України , слідчі слідчого управління під  процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону затримали службовця на парковці біля супермаркету. Останній отримав від директора фермерського господарства 20 тисяч гривень хабара. В ході огляду місця події були вилучені кошти та особисті речі  правопорушника.

На підставі  зібраних матеріалів співробітники слідчого управління ГУНП в Харківській області відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою)  Кримінального кодексу України.

На даний момент держслужбовець затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Залишити відповідь