У Харкові поліціянти незаконно затримували переселенців та вимагали хабарі

Працівники одного із секторів поліцейської діяльності (СПД) Харківського районного управління поліції, перевищуючи владні повноваження, вимагали гроші з осіб, які прибували з тимчасово окупованої території України.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Поліціянти на залізничній станції Харків незаконно затримували осіб, які переміщалися з окупованих частин Донецької та Луганської областей.

«Погрожуючи притягненням до кримінальної відповідальності за порушення правил в’їзду/виїзду, порушення карантинних обмежень, участь чи фінансування незаконних збройних формувань, спільники вимагали хабарі. Людей утримували у приміщенні однієї з автостанцій доки не отримували бажаних коштів»,– йдеться у повідомленні.

Зазначається, що задокументовано вимагання та одержання від одного з чоловіків понад 10 000 гривень, які він мав при собі.

За викритим фатом розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) та ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Правоохоронці провели обшуки за місцем мешкання та служби викритих поліцейських.

38-річному начальникові СПД та його 25-річному підлеглому слідчі ДБР оголосили підозри.

Наразі до суду подано клопотання на обрання запобіжних заходів фігурантам. У разі доведення вини спільникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Залишити відповідь