У Харкові поліція вилучила у псевдоактивіста одіозної ГО «Ми Харків‘яни» «BMW X5» та підозрює його в хуліганстві. Що відомо про Олексія Полікашова?

Полікашов Олексій Володимирович один із очільників ГО «Правове співтовариство Накипіло» та співзасновник ГО «Ми Харків‘яни». 9 вересня у Харкові на вул. Полтавський шлях працівники ДСР Нацполіції  вилучили  у Олексія Полікашова його автівку «BMW X5» на литовських номерах «KSM706», провели обшук у нього вдома та повідомили йому про підозру в хуліганстві, вчиненому групою осіб.

Ще у лютому 2019 року Полікашов та псевдоактивісти одіозної ГО «Потон» вчинили черговий погром в аптеці мережі «Добро Дій АВД»на Салтівському шосе – пошкодили двері та вітрину аптеки. Після цього була відкрита справа.

І от коли правоохоронці врешті розпочали активну боротьбу зі злочинною діяльністю псевдоактивістів на кшталт «Потона», черга прийшла й до ГО «Ми Харків‘яни», яка діє майже як організована злочина група та прикривається активіською діяльністю.

Police Control Ukraine продовжує викривати псевдоактивістів та показувати їх справжню діяльність. Раніше ми повідомляли про псевдоактивістів одіозної ГО «Потон» та їх злочинну діяльність. Тепер настала черга псевдоактивістів ГО «Ми Харків’яни» та «ПС Накипіло».

Проінформоване джерело Police Control Ukraine повідомляє, що очільники ГО «Ми Харків‘яни», зокрема, керівник – Єрьоменко Руслан Талехович та співзасновник Полікашов Олексій Володимирович, який в червні 2020 року відділився від ГО «Правове співтовариство Накипіло» та примкнув до Єрьоменко Р.Т., досить одіозні особи. Про очільника ГО «Ми Харків‘яни» Єрьоменко Руслана Талеховича, який, до речі, неодноразово судимий, та інших псевдоактивістів ГО, їх розпочате агрорейдерство, ми розповімо у наступій нашій статті, а зараз про Олексія Полікашова.

Олексій Полікашов

За інформацією джерела, Полікашов Олексій Володимирович – уродженець м. Мирний Архангельсокї області РФ, йому 38 років, ніде не працює, проживає з дружиною – Полікашовою Євгенією (дівоче прізвище Бойко), вона колишній співробітник поліції. Перед декретом працювала у відділку поліції на ТЦ «Барабашово».  

Приблизно у 2016-2017 роках разом із дружиною вони тримали бордель (веб-камери) на вул. Римарській у Харкові. Полікашов час від часу бере на акції дружину.

Полікашов наразі обвинувачений по кримінальній справі, яка перебуває в Київському районному суді м. Харкова, за ч.2 ст. 384 КК України (надання в суді завідомо неправдивих показань). З матеріалів судового реєстру вбачається, що він надав в суді завідомо неправдивих показання  у справі про отримання шляхом вимагання неправомірної вигоди у великому розмірі за підготовку позитивного проекту рішення засідання земельної комісії Солоницівської селищної ради Дергачівського району Харківської області про затвердження проектів землеустрою на земельні ділянки загальною площею 0,4048 га 3-ма громадянами та подальше внесення вказаного проекту на чергове засідання сесії селищної ради та підтримання цього проекту під час виступу на сесії депутатом VI скликання Солоницівської селищної ради Дергачівського району Харківської області.

Слід зазначити, що з квітня 2019 року Полікашов на судові засідання не з’являється та прокурором заявлено клопотання про його привід.

До літа 2019 року Олексій Полікашов входив до складу ГО «Потон», влітку разом зі Юрієм Степановим відділилися від Павла Оніщенко(«Потон»). Зокрема, справа, по якій Полікашов отримав підозру у хуліганстві, вчиненому групою осіб, це результат його спільної злочинної діяльності разом з іншими одіозними псевдоаткивістами.

Влітку 2019 року Полікашов та Степанов вирішили працювати в обхід «Потона» та «схилили» мережу аптек «ДоброДій АВД» до сплати їм данини в сумі 14 тис. грн в місяць.

Разом з цим, власникам аптеки доводилось платити данину ще й потонівцям. Але надалі ціює справою зайнялися правоохоронці та задокументували Павла Оніщенко. У лютому 2019 року він вимагав 10 тис. грн від директора ТОВ «Добро Дій АВД» за не вчинення у майбутньому хуліганських дій у приміщенні аптеки. Через це він отримав ще й підозру у вимаганні.

Ред.: Ось і відео як Павло Оніщенко – очільник одіозної ГО «Потон» зустрічався з представником аптек і домовлявся про…

Posted by Police Control Ukraine on Friday, June 19, 2020

Отже, після літа 2019 року вони перебували з «Потоном» в конфлікті. Полікашов разом зі Степановим орендували літнє кафе в парку «Юність», саме це кафе і використовували в літній час як «штаб» «Накипіло». 

У листопаді 2019 року Полікашов разом зі Степановим вирішив налагодити відносини з потонівцями. А вже після затриманя потонівців влітку 2020 року та подальші сварки псевдоактивістів, Полікашов перейшов до Єрьоменко.

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах, у січні 2020 року Полікашов був фігурантом разом зі Степановим, Єрьоменко та В’ячеславом Рядновим у справі, де нібито, співробітники Київського відділу поліції вимагали хабар з матері закладчиків. Єрьоменко разом із Степановим взяли $5 тис. з матері для того щоб передати їх поліціянту, але замість цих коштів поліцейському нічого не надали, а гроші привласнили. Потім по цій ситуації вони ходили на особистий прийом до Сергія Чижа (очільник слідчого управління Харківської області) і розповідали, що кошти пропали з відділу поліції.

Нагадаємо, у липні 2020 року СБУ затримала оперів Київського відділу поліції, які вимагали гроші з наркозалежних.

Олексій Полікашов неодноразово фігурант шахрайських дій. У минулому році Полікашов намагався реалізувати злочинну схему з приводу купівлі квартир у Харкові, реалізував її чи ні, не відомо. Зокрема, Цензор. НЕТ передає, що шахрай Олексій Полікашов обманом заволодів грошима учасників бойових дій на Донбасі, пропонуючи допомогти їм із придбанням пільгового житла. 

Також, він фігурант у справі про шахрайське заволодіння  у травні-червні 2019 року 14 500 дол. США.

Та фігурант у справі про шахрайське заволодіння  $5 тис. у липні 2018 року. У власниці підприємства з велопрокату в харківському парку Горького закінчився договір аренди ділянки та були спірні питання. На «допомогу» до неї приходить Полікашов, який представлявся людиної депутата Харківської обласної ради Скоробогача Володимира Івановича та пропонував жінці вирішити питання за гроші – $10 тис.. Він навіть не розумів, що депутат облради не має ніякого відношення до землі міста та ще й парку місцевого парку. Отже він отримав від жінці $5 тис. та зник з ними, не надавши «послуг».

Після того, як до підприємців приходять всі ці псевдоактивісти ГО «ПС «Накипіло» та ГО «Ми Харків’яни», підприємцям у месенджери надходять повідомлення про те, що або їх діяльність «закриють» та будуть перешкоджати їх роботі, або ті повинні перевести грошові кошти на електронний гаманець. Після цього йдуть погрози що їх будуть «кошмарити». 

Із нещодавніх прикладів злочинної діяльності псевдоактивістів ГО «Ми Харків’яни» – це проникнення 25-26 червня цього року до підприємства ТОВ «Слобожанська м’ясопереробна компанія» у м. Люботин та подальше його блокування.

24 червня 2020 року організована група з 7-8 осіб у масках та темному одязі, з яких можна впізнати Олексія Полікашова та Руслана Єрьоменко, незаконно проникли до підприємства з виробництва м’ясної продукції (ТОВ «Слобожанська м’ясопереробна компанія») та відключили подачу електроенергії. Внаслідок незаконних дій вказаних осіб підприємство було вимушено зупинити свою діяльність та понесло майнову шкоду у вигляді простою, надлишкової заробітної плати, невиконання договорів поставок контрагентам, втрат сировини та продукції, що швидко псується.

​Крім того, вказані псевдоактивісти погрожували провести повторні незаконні дії наступного дня. Надалі, 1-2 липня 2020 року вказані псевдоактивісти блокували діяльність підприємства та перекрили в’їзд до підприємства на власному транспортному засобі з порушенням ПДР.

Внаслідок такого нападу на підприємство, воно було вимушено припинити свою діяльність на 4 робочих дні, що призвело до майнової шкоди. Псевдоактивісти ще й погрожували у телефонних дзвінках з невідомих різних номерів керівнику підприємства. Наразі за цим фактом відкрита справа за ст. 356 КК України (самоправство). 

​Вказана злочинна організація має велику кількість учасників, що вчиняють протиправні дії на території всієї Харківської області та мають стилі зв’язки з представниками місцевої поліції. Джерело у правоохоронних органах повідомляє, що сам очільник ГО «Ми Харків’яни» – Єрьоменко є «агентом» начальника відділу УСР в Харківській області Горбунова Валерія Анатолійовича. ЗМІ неодноразово писали про статки поліціянта. 

Читайте також: начальник відділу УСР Харківщини викрав речові докази на місці вбивства кримінального авторитета «Торта» та причетний до вбивства ?

Деякі оперативники поліції зливали Єрьоменко інформацію про певних підприємців, які працюють у районах області та які потенційно можна «кошмарити» за ті, чи інші порушення, а потім Єрьоменко разом із своїми псевдоактивістами здійснювали напади на підприємців.

Відповідну ГО створено для систематичного здійснення тяжких та особливо тяжких злочинів, таких як протидія законній господарській діяльності, напади на громадян, вимагання, незаконне поводження зі зброєю та інші. Кількість членів організації явно більша за 5 осіб, банда озброєна вогнепальною зброєю, яка активно застосовувалась при нападі на підприємства. Організація є внутрішньо та зовнішньо стійкою, що вказує на певну бездіяльність поліції під час вчинення нею злочинів, що в свою чергу свідчить про можливість злочинного зговору із правоохоронними органами та наявність тісних зв’язків з їх представниками та наявність тісних зв’язків всередині організації, про що свідчить взаємодопомога та злагодженість члені злочинної організації під час вчинення злочинів. Відповідні ознаки відповідають ознакам банди, передбаченим Постановою Пленуму Верховного суду України від 23.12.2005  N13 та ознакам злочинної організації, передбаченим ч. 4 ст. 28 КК України та відповідне діяння кваліфікується за ст. 257 КК України.

Також у провадженні СУ ГУНП в Харківській області вже перебувають інші кримінальні провадження за фактами протиправних дій активістів ОЗГ «Накіпело» та «Ми Харків’яни».

Окрім цього, знаючи про зареєстроване кримінальне провадження за напад на аграріїв у липні 2020 року в місті Лозова на Харківщині, ні Полікашов, ні Єрьоменко вирішили не бути безпосередньо присутні під час нападу в селі Черкаська Лозова. Тому вони відправили на поле свій «силовий блок»: Мунтяна, Халізєва та Ситніка. Через це й відбулась стрілянина в кінці липня 2020 року та затримання псевдоактивіста Мунтяна. Про відповідне розпочате агрорейдерство ГО «Ми Харків’яни» розповімо у наступній статті про її очільника.

А поки злочинна організація прикривається своєю активіською діяльністю, Полікашов збирається йти в політику.

Залишити відповідь