У Харкові поліція вкотре обшукала кримінального «авторитета» «Бороду»: справа пов‘язана з померлим кримінальним «авторитетом» Казарцевим

Сьогодні зранку київські слідчі поліції із спецпризначенцями приїхали до Харкова обшукувати домівку харківського кримінального «авторитета» «Бороди» (Володимира Чепіля) на вул. Шатилівська, 23. Причина обшуку – кримінальна справа, яка нібито пов‘язана із померлим кримінальним «авторитетом» Вадимом Казарцевим, відомим як «Князь».

Про це Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних органах та стало відомо з ухвали Печерського райсуду м. Києва від 2 серпня 2021 року.

З ухвали суду вбачається, що обшуки проводились у справі березневої давності про легалізацію доходів, одержаних злочинних шляхом, протиправного заволодіння майном підприємства, що заподіяло велику шкоду, привласненя майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та створення злочинної організації (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 206-2, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 255 ККУ).

Слідство встановило, що у 2012 році покійний Вадим Казарцев створив злочинну організацію, до складу якої входило понад 10 чоловіків. Учасники злочинної організації впродовж 2012-2019 років скоїли багато тяжких злочинів на Харкіщині.

У 2019 особи підконтрольні Казарцеву – Олександр Поляков, Пераіз Ісмаілов, Олексій Кобильський шляхом залякування із заподінням тілесних ушкоджень змусили директора ТОВ «Будівельник» Юрія Ємельяненка передати керівництво підприємства Олексію Кобильському, який з 11.11.2019 року значиться як доданий власник, з метою легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Крім того, з 15 січня 2020 року по 24 грудня 2020 року нестановлені особи, використовуючи ТОВ «Будівельник» зі службовими особами АТ «Укргазвидобування» та ТОВ «Східбудтрансгаз», здійснювали виведення коштів з акціонерного товариства, чим завдали збитки на понад 50 млн грн, здійснючи безтоварні фанансово-господарські операції.

Нібито за результатами слідства поліція здобула достатню кількість доказів причетності до цих правопорушень учасників злочинної організації Казарцева.

Читайте також: Офіс Генпрокурора і СБУ відмовляються розслідувати злочини харківського кримінального авторитета «Князя» після його смерті – ЗМІ

14 червня 2021 року до Головного слідчого управління Нацполіції надійшов рапорт одного із заступників начальника Департаменту карного розшуку Нацполіції, згідно якого за наявною оперативною інформацією встановлено, що до вказаного кримінального правопорушення є причетним Володимир Чепіль.

Схоже, цей рапорт й був остаточною підставою для ухвалення рішення про надання дозволу на проведення обшуку.

Отже, слідчий суддя Печерського райсуду Києва ще 2 серпня 2021 року ухвалив клопотання та надав дозвіл на проведення обшуку. Слідчі повинні були відшукати зброю, боєприпаси, вибухові речовини, GPS-навігатори, сім/картки, чорнові записи, що стосуються ТОВ «Будівельник», АТ «Украгазвидобування», ТОВ «Східбудтрансгаз», ТОВ «Сенкое», ТОВ «Лонвенс», ТОВ «Левтрейд Солюшн» та ТОВ «МКДУ».

Знову в майже останні дні дії ухвали суду правоохоронці приїхали проводити обшуки – 27 серпня 2021 року.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Police Control Ukraine повідомляв про найбездарнішу «спецоперацію» МВС у 2020 році – як маріупольські поліціянти зі спецназом приїхали до Харкова шукати в ресторані кримінального «авторитета» «Бороди» норкові шуби в останній день дії ухвали суду про надання дозволу на проведення обшуку у неіснуючому ресторані «Ермитаж» за адресою вул. Максиміліанівська, буд. 18, але зайшли з обшуком до квартири харківського кримінального «авторитета» «Бороди» за адресою вул. Максиміліанівська, буд. 20. Вказана квартира має окремий вхід і використовується під офіс.

Також нагадаємо, ім’я Володимира Чепіля вже багато років пов’язуютьз торгівлею кокаїном у Харкові. За інформацією ЗМІ, свій незаконний бізнес він вів разом з правоохоронцями. Останній раз його затримували у серпні минулого року.

До цього його затримували у 2016 році. І це вже така собі стабільність затримувати «Бороду» кожні 4-5 років.

Після затримання у серпні 2020 року кримінальному «авторитетові» – 58-річному Володимиру Чепілю повідомили про підозру за ст. 149 (торгівля людьми або іншанезаконна угода щодо людини) КК України. Київський районний суд м. Харкова обрав Володимиру Чепілю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 168 тис. грн. За нього внесли відповідну заставу.

Наразі відбувається розгляд цієї справи у Київському райсуді Харкова.

Залишити відповідь