У Харкові поліцейський зі своєю матір’ю ошукали лікаря на 5,5 млн грн

Старшого слідчого СУ ГУНП в Харківській області та його матір позрюють у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє пресслужба регіональної прокуратури.

Слідством встановлено, що у 2013 році мати поліціянта робила операцію в одного з професорів Інституту медичної радіології у Харкові. Під час лікування жінка увійшла у довіру до лікаря. Згодом у неї та лікаря склалися теплі дружні стосунки, та на одній зустрічі жінка познайомила професора зі своїм сином — працівником поліції.

«У ході спілкування жінка повідомила лікаря, що є нібито акціонером в одному з банків країни, та, якщо від її імені внести кошти на депозит, то можна буде отримати гарні відсотки. Чоловік погодився на пропозицію вже добре знайомої жінки та передав їй 30 тисяч доларів США.

Надалі лікаря звільнили з посади. Та й цим скористалася жінка: вона повідомила чоловіку, що зможе разом із сином-правоохоронцем вирішити питання щодо його поновлення на посаді.

За збігом обставин чоловіка повернули до роботи, а мати та її син поліцейський в подальшому під приводом повернення боргу за поновлення на посаді у період з 2015 до 2018 року вимагали гроші з лікаря.

Так, жінка, перебуваючи у іншому місті країни, разом зі свої сином, який є співробітником поліції у м. Харків, розробила схему отримання коштів з лікаря. Відтак, коли жінці потрібні були гроші, вона дзвонила лікарю та називала потрібну суму, а син, у свою чергу, їздив до професора та забирав вказані кошти»,– розповіли в прокуратурі.

Зазначається, що сума шкоди, завданої потерпілому у період з 2015 по 2018 роки, складає понад 5,5 млн гривень.

27 травня 2021 року жінці та її сину — старшому слідчому повідомили про підозру за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. 

Залишити відповідь