У Харкові поліцейські охорони відбирали наркотики, вимагали гроші за непритягнення до відповідальності та заволоділи телефонами наркоторговців

28-річний та 36-річний поліцейські харківської поліції охорони під час несення служби виявляли осіб, які займалися збутом наркотичних засобів та психотропних речовин. Замість припинення їхньої протиправної діяльності змовники відбирали у наркоторгівців товар, а за непритягнення до кримінальної відповідальності вимагали «відкупні». Вилучені наркотики згодом розповсюджували особисто.

Про це повідомляє пресслужба ДВБ Нацполіції.

«Внутрішня безпека поліції припинила незаконну діяльність двох співробітників харківської поліції охорони. Фігуранти відбирали у наркоторгівців товар, за непритягнення до відповідальності вимагали гроші, а вилучений товар збували самі»,–йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели контрольну закупку товару у 28-річного фігуранта. Експертиза встановила, що придбане є психотропною речовиною. Окрім цього, поліцейські за тисячу гривень «винагороди» обіцяли чоловікові не притягати до відповідальності за наркозлочин. Щоб гарантовано отримати гроші, забрали у чоловіка мобільний телефон.

Правоохоронці провели обшуки у фігурантів, виявили та вилучили порошок білого кольору, мобільні телефони.

Наразі обом поліцейським оголошено про підозру за ст.186 (Грабіж), а 28-річному старшому сержанту поліції ще й за ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь