У Харкові після «Маршу рівності» двоє поліцейських травмовані та 17 людей затримано

У Харкові Після «Маршу рівності KharkivPride» та акцій за сімейні цінності сталося кілька сутичок. Поліцейські затримали 17 чоловік, відкрили два кримінальні провадження та склали один адмінпротокол. 

«17 чоловік доставлено до Шевченківського відділу поліції. За попередніми даними, вони взяли участь у сутичках на вулиці Римарській у Харкові. Під час конфлікту вони чинили опір поліцейським, крім того, у бік правоохоронців розпилили сльозогінний газ. Постраждали двоє працівників поліції. Одного з них з опіками очей доставили до лікарні.»,– повідомили у прес-службі Нацполіції Харківської області.

Ред.: У Харкові після «Маршу рівності» стався конфлікт між активістами «Фрайкор» та поліцієюНаразі затримано 5…

Gepostet von Police Control Ukraine am Sonntag, 15. September 2019
Відео затримання активістів різних організацій

Серед затриманих та доставлених до Шевченківського райвідділу поліції є  представники організації «Фрайкор» та представники організації «Традиція і порядок». Про це повідомив на своїй сторінці лідер організації «Традиція і порядок» Семен Соха. 

Зараз затримано 4 активістів Традиції і порядку, 5 активістів Фрайкору та інших нейтральних людей, підстава невідома,…

Gepostet von Семен Соха am Sonntag, 15. September 2019

За фактом подій слідчим Шевченківського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді  обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. 

По факту хуліганських дій відносно юнака у парку Шевченка слідчі Шевченківського відділу поліції внесли відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років. 

Також, поліцейські встановили, що 17-річний харків’янин після закінчення Маршу став кидати камінням в людей, які йшли вздовж вул. Сумської після заходу. Поліцейські доставили його до Київського відділу поліції для написання пояснень. Відносно  юнака складено адміністративний протокол за ч. 173 (дрібне хуліганство) Кодекса України про адміністративні порушення. 

Наразі затриманих поступово починають випускати з райвідділу поліції.

Затриманих поступово починають випускати. 2-є активістів ВПО Фрайкор досі перебувають у райвідділку і невідомо скільки з інших організацій.

Gepostet von Bogdan Voytsehovsky am Sonntag, 15. September 2019
Залишити відповідь