У Харкові підозрюваний у шахрайстві звинуватив поліцейських в побитті

Співробітники Шевченківського відділу управління поліції в Харкові перевіряються за фактом побиття затриманого, на якого вдягли кайданки.

Про це повідомляє 368.media з посиланням на матеріали справм за ч. 2 ст. 190 ККУ.

За даними правоохоронців, на обличчі затриманого були численні синці, гематома, набряк, подряпина. Також у затриманого був зламаний зуб. Всі зазначені ушкодження підозрюваний отримав після затримання і застосування поліцейськими наручників.

За словами затриманого, 17 грудня поточного року, коли він йшов по вулиці, до нього підійшли двоє чоловіків, силою затримали його і надягли кайданки. Надалі, співробітники поліції застосували силу і завдали затриманому кілька ударів.

Після огляду, лікар зазначив, що є підозра на струс мозку і затриманому необхідна медична допомога в умовах лікарні.

У той же час, захисник потерпілого заявила, що швидка, яка приїжджала на виклик, письмових підтверджень тілесних ушкоджень не надала. У свою чергу сторона захисту не встигла направити запит про висновки огляду лікаря для надання відповідних підтверджень суду.

Під час судового засідання через дві доби, встановлюючи особу підозрюваного, останньому було запропоновано приспустити маску для ідентифікації з фотографією копії паспорта. Однак, на обличчі у нього не виявлено ніяких гематом або припухлостей.

Суд постановив забезпечити невідкладне судово-медичне обстеження підозрюваного з метою фіксації струсу мозку.

Залишити відповідь