У Харкові наркоман побив патрульного: його відправили за ґрати

23 жовтня у Харкові чоловік в неадекватному стані вдарив працівника патрульної поліції – Дениса Євдокіменко.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції області.

Слідчі з‘ясували, що під час патрулювання поліцейські помітили 37-річного чоловіка, який з ліхтариком у руках щось шукав у траві. Під час спілкування співробітники поліції попросили громадянина представитись і надати документи, після чого чоловік почав агресивно себе поводити, погрожував правоохоронцям, намагався втекти  і двічі вдарив патрульного в обличчя.

Про те, що чоловік наркоман та ще й був раніше засуджений, повідомив сам патрульний на своїй сторінці у Facebook.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) ККУ та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, як раніше повідомляв Police Control Ukraine, патрульний Денис Євдокименко є обвинуваченим у справі перевищення службових повноважень(ч.2 ст. 365 ККУ) та внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів – протоколу про адміністративне затримання за ст.261 КУпАП та протоколу  про адміністративне правопорушення за ст.185 КУпАП (ч.1 ст. 366 ККУ).

У 2018 році Денис Євдокименко намагався за приписом виконавчої служби евакуювати «Lexus» який знаходився в розшуку. Однак водій автомобіля викликав адвоката Юрія Кубая та той, як стверджує патрульний, заважав евакуації, ставши між авто та евакуатором та, нібито, саме тому Євдокименко довелося надіти на адвоката кайданки. Але з матеріалів справи вбачається, що патрульний затримав адвоката за «злісну непокору законному розпорядженню поліцейського», та застосував до адвоката фізичну силу і кайданки, чим вчинив дії, які явно виходять за межі його службових повноважень.


Залишити відповідь