У Харкові НАБУ знову затримало скандальновідомого лісоруба Сису та його двоюрідного брата: їм оголосили підозри

Сьогодні працівники НАБУ прийшли з обшуками по старій справі до ексдиректора Гутянського лісгоспу Віктора Сиси та його двоюрідного брата Валерія Пасічника. Після обшуків їх повезли до Києва та оголосили підозри.

Про це Police Control Ukraine стало відомо з власних джерел та пресслужби НАБУ.

«3 серпня 2021 року детективи Національного бюро за процесуального керівництва САП затримали за підозрою у заволодінні деревиною на суму понад 50 млн грн директора одного з державних підприємств лісового господарства Харківської області та керівника однієї з підконтрольних йому компаній (який є його родичем). Цього ж дня НАБУ та САП повідомили про підозру у заволодінні майном держпідприємства двом керівникам ще двох приватних компаній. Їхні дії кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України»,–йдеться у повідомленні.

За даними слідства, директор держлісгоспу Харківської області та керівники підконтрольних йому ТОВ  організували схему з продажу деревини за заниженими цінами зазначеним суб’єктам господарювання. Загалом йдеться про продаж упродовж 2018-2019  рр. близько 15 тис. куб. м. деревини, в результаті чого держлісгосп недоотримав понад 50 млн грн.

У справі фігурують компанії «Стеклосервіс», «Атлантіс С» та «Профіт Доп». У 2016 році Сиса був директором та засновником компаній «Атлантіс С» і «Стеклосервіс». Після нього керівником «Стеклосервісу» була його сестра, а директором «Атлантіс С» – двоюрідний брат Сиси – Валерій Пасічник . Засновником та директором підприємства «Профіт Доп» була наближена особа до Пасічника. У квітні 2021 року директором «Атлантіс С» став Кириченко Андрій Васильович. Гутянський лісгосп продавав зазначеним компаніям технічну сировину дубу, а ті вже продавали його як дошки дубові. Відповідно вони мають значно вищу ціну за технічну сировину.

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року директора Гутянського лісгоспу Віктора Сису затримали під час передачі хабара в 110 тисяч доларів детективу НАБУ за уникнення кримінальної відповідальності за цей злочин.

2 листопада його взяли під варту з правом внесення застави в сумі майже 5 млн грн. 4 листопада за Сису внесли заставу. 5 грудня суд відмовився звільнити його з посади директора Гутянського лісгоспу.

13 січня 2020 року Сисі пред’явили підозру в службовій недбалості, а 24 січня звільнили з посади директора лісгоспу.

29 січня 2020 року Сиса почав працювати менеджером у харківській фірмі з продажу лісу і будматеріалів.

У березні 2021 року двоюрідний брат Сиси – Валерій Пасічник – ексдиректор ТОВ “Атлантіс С” був визананий винним у перешкоджанні законній професійній діяльності журналіста каналу “112 Україна”.

Залишити відповідь