У Харкові ексміліціонер з братом вимагали грощі у переселенців на вокзалі

Колишнього інспектора патрульної служби міліції викрили на злочинних діях: чоловік на вокзалі представлявся правоохоронцем особам, які переміщувалися з тимчасово окупованих територій, і вимагав у них гроші, погрожуючи притягненням до відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Правоохоронці отримали інформацію, що на залізничному вокзалі у Харкові чоловік, пред’являючи службове посвідчення, незаконно затримує цивільних осіб з реєстрацією окремих районів Донецької та Луганської областей, та вимагає у них гроші за непритягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності.

«При перевірці виявилося, що вимагач – 38-річний колишній інспектор патрульної служби міліції. Спільно зі своїм рідним братом він налагодив схему заробітку на особах, які переміщувалися з тимчасового окупованих територій»,–йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відкрили справу та задокументували кілька фактів злочинної діяльності братів, а також встановили потерпілих осіб.

Під час чергового епізоду колишнього міліціонера затримали.

Слідчі поліції готують вручення підозри 38-річному харків’янину за ст. 186 (Грабіж), 190 (Шахрайство) та 353 (Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) Кримінального кодексу України.

Чоловіка помістили до ізолятора тимчасового тримання до обрання йому запобіжного заходу. Також вирішується питання щодо правової кваліфікації дій молодшого брата затриманого.

Залишити відповідь