У Харкові чоловіка, який захопив заручницю та поранив поліцейського, засудили до 11 років ув’язнення

Чоловіка, який поранив ножем поліцейського, котрий обміняв себе на заручницю, яку захопив зловмисник із ножем, посадили на 11 років.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції області.

Нагадаємо, 24 грудня 2019 року мешканка мікрорайону поверталася з дитячого садка, куди відвела свою дитину. Неподалік від яру на неї напав невідомий чоловік. Він приставив до її горла ніж та сказав, що вона тепер його заручниця. Цю ситуацію побачили випадкові перехожі та повідомили інформацію на спецлінію «102». На місце терміново вирушило керівництво Немишлянського відділу поліції та слідчо-оперативна група. В ході спілкування з чоловіком поліцейські дізналися, що він хоче негайно побачити свого знайомого, якого може обміняти на захоплену жінку. Начальник карного розшуку районного відділу поліції запропонував себе в якості обміну на заручницю. Зловмисник погодився та відпустив її.

Поліцейський, опинившись поряд із озброєним зловмисником, став продумувати план його затримання. Для цього оперативник тягнув час, щоб заспокоїти знервованого громадянина, викликати в нього довіру. Між чоловіками зав’язалася розмова, поліцейський запропонував злодію закурити. Коли той відволікся на запалювання цигарки, працівник карного розшуку кинувся на злодія, але той встиг вдарити його ножем. Правоохоронець отримав тяжкі поранення.

Зловмисником виявився 37-річний мешканець Харкова, не судимий, раніше притягувався до адміністративної відповідальності за вживання алкогольних напоїв у громадських місцях. Напередодні події зловмисник вживав алкоголь разом зі своєю знайомою. Жінка поскаржилася йому на свого чоловіка, який перебував у лікарні. Вона розповіла, що той її постійно принижує і вчиняє сварки. Чоловік пообіцяв провчити кривдника. Вранці він напав на випадкову перехожу та вирішив обміняти її на чоловіка знайомої, щоб з ним «розібратися». Під час судового слідства підсудний визнав вину та розкаявся у скоєному.

Чоловіка визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених  ч. 1 ст. 147 (захоплення заручників) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Вчинок харківського поліцейського високо оцінило керівництво МВС та НПУ. 30 січня під час підсумкової наради Національної поліції України, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий вручив заступнику начальника відділу кримінальної поліції Немишлянського відділу поліції Олександрові Гіцелєву відзнаку МВС України «Вогнепальна зброя».  Жінка, яку врятував поліцейський, написала лист подяки на ім’я Президента України, в якому відмітила мужність та професіоналізм офіцера харківської поліції.

Залишити відповідь