У Харківській області знайшли схрон Олега Ширяєва: вилучено майже 5 кг тротилу та боєприпаси

Майже п’ять кілограмів тротилу, 2 300 різноманітних боєприпасів, майже 62 000 набоїв різного калібру та значну кількість допоміжних військових засобів виявили правоохоронці у схроні  – гаражі у м. Люботин Харківської області.

Правоохоронці отримали інформацію про зберігання великої кількості зброї в одному з районів області, провели санкціонований обшук та виявили численну кількість різноманітних боєприпасів. Зокрема, в підвальному приміщенні гаража вилучили 472 корпуси ручних гранат різного типу, 765 запалів типу «УЗРГМ» та «УЗД», понад 660 гранатометних пострілів різного типу, 122 пускових ракетних двигунів, 49 реактивних протитанкових гранат різного типу, 66 ручних димових гранат, 20 сигнальних, освітлювальних, мінометних та протипіхотних мін, постріл з осколковим фугасним снарядом. Крім того,серед вилученого 55 ящиків з набоями різного калібру – майже 62 тисячі набоїв, а також тротилові шашки – загальна вага 5 кг, підривні пристрої, інші боєприпаси та допоміжні військові засоби.

Як Police Control Ukraine повідомило джерело у правоохоронних оргнанах, схрон належить ексочільнику «Східного корпусу» Олегу Ширяєву, наразі він перейшов у силовий блок Іллі Киви – «Патріоти За життя». Також, за його інформацією саме у Люботині був прописан Ширяєв та має там родичів.

Керівник центрального штабу партії «Національний корпус» Максим Жорін також стверджує, що боєприпаси належать Олегу Ширяєву.

Ківа, в свою чергу, заявив, що схрон належить «Нацкорпусу».

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

1 Коментар
Залишити відповідь