У Дніпрі затриманий помер в машині патрульної поліції: ДБР розпочало розслідування

14 квітня у Дніпрі помер чоловік під час затримання патрульним поліцейськими. Ввечері в поліцію зателефонувала жінка, яка розповіла, що її 33-річний син побив батька і поводиться агресивно. Патрульні прибули на виклик. Під час затримання чоловік помер. За словами мами загиблого, смерть затриманого стала наслідком дій правоохоронців.

«Коля сьогодні вихідний, він випив пива, ну і трохи почав бешкетувати. Ми викликали поліцію. Приїхали дві машини. Він гуляв в саду. Поліцейські побігли за ним до сусіда. Привели і посадили в машину. Посадили обличчям вниз, в подушку, його руки були в наручниках. Коля кричав і просив дати йому повітря. А поліцейські тільки глузували. Він вікно відкрив і відразу закрив. В якийсь момент Коля перестав дихати», – розповіла мати загиблого.

Ред.: У Дніпрі затриманий помер в машині патрульної поліції: #ДБР розпочало розслідуванняНаш канал в Telegram:…

Gepostet von Police Control Ukraine am Mittwoch, 15. April 2020

У пресслужбі патрульної поліції розповіли свою версію події:

«Близько 17-ї години, спецлінії 102 надійшло повідомлення про вчинення домашнього насильства в одному з будинків на вулиці Лейтенанта Роя. Заявниця повідомляла про те, що син побив батька, поводиться агрессивно. Патрульні прибули на виклик.

На місці з’ясувалося, що 33-річний чоловік спричинив тілесні ушкодження металевим ломом своєму 61-річному батькові. Той перебував у скривавленому одязі та мав розсічення голови. Оскільки чоловік потребував медичної допомоги, поліцейські викликали йому швидку, яка за декілька хвилин прибула на місце.

Як виявилося, син неодноразово вчиняв домашнє насильство. Чоловік мав ознаки алкогольного сп’яніння, поводився агресивно, погрожував оточуючим металевим ломом. Аби він не завдав шкоди собі та оточуючим, поліцейські затримали чоловіка й застосували кайданки. Громадянина посадили до службового автомобіля та стали опитувати очевидців щодо ситуації, яка виникла.

Незабаром інспектори помітили, що затриманий не реагує на питання і перебуває в непритомному стані. Патрульні одразу розпочали надавати йому першу домедичну допомогу і покликали лікарів швидкої. Та, на жаль, усі зусилля були марними. Лікарі зазначили, що чоловік раптово помер.».

ДБР розпочало досудове розслідування за ч. 3 ст. 365 ККУ (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинили тяжкі наслідки). Про це Police Control Ukraine повідомили у пресслужбі ДБР.

«За попередньою інформацією, 14 квітня 2020 року близько 17:00 у м. Дніпро місцевий мешканець викликав поліцію, адже його брат почав бити батька. Після прибуття правоохоронців за викликом ймовірний правопорушник почав тікати від поліцейських та був затриманий у дворі сусіднього будинку. Після цього поліцейські посадили затриманого на заднє сидіння службового автомобіля та одягли кайданки (затриманий поводив себе агресивно). Через 10 хвилин чоловік перестав подавати ознаки життя. Попри надання першої медичної допомоги від поліцейських та медиків, які приїхали на виклик, врятувати життя затриманого не вдалося.»,– йдеться у повідомленні.

Патрульним може загрожувати покарання у вигляді позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляє «Информатор» зі слів сусідів конфліктні ситуації в родині відбувалися постійно.

Нагадаємо:

Залишити відповідь