У Дніпрі затримали правоохоронців, які за хабарі видавали дозволи на травматичну зброю

Правоохоронці пропонували особам, які бажали отримати дозвіл на носіння і зберігання спецзасобу для відстрілу гумовими кулями, але не мали на це права, скористатися «спеціальною процедурою». Громадяни отримували дозволи без здачі заліків, вивчення матеріальної частини пристроїв, правил застосування та заходів безпеки поводження зі зброєю, а також без проходження відповідного медичного огляду. “Винагорода” поліцейським за такі дозволи коливалася від 350 до 700 доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідчі ДБР затримали під час одержання неправомірної вигоди у сумі 350 та 400 доларів США інспектора відділу контролю обігу зброї у сфері дозвільної системи Управління превентивної діяльності ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області та інспектора з контролю обігу зброї у сфері дозвільної системи сектору превенції Кам’янського відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області за одержання неправомірної вигоди, вчинене групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Після затримання відбулось більше 10 обшуків з службових кабінетах поліцейських, у тому числі їхнього керівництва. В ході обшуків вилучені документи, щодо отримання дозволів, близько 100 тисяч гривень, а також зброя, походження якої встановлюється.

ДБР встановлює причетність до функціонування протиправної схеми й інших службових осіб територіальних підрозділів секторів превенції у Дніпропетровській області. Також перевіряються дозволи на носіння і зберігання зброї, видані за останні роки.

Затриманим планується повідомлення про підозру та обрання  відносно них запобіжних заходів.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь