У Дніпрі затримали опера Нацполіції на вимаганні 12 тис. грн хабара за уникнення тюремного терміну

Правоохоронець вимагав хабар у чоловіка, у якого в серпні 2019 року патрульна поліція вилучала сліп із наркотичною речовиною канабісом. За гроші оперуповноважений обіцяв вплинути на слідчого, який розслідував кримінальне провадження, та допомогти уникнути покарання. У разі відмови сплачувати кошти, оперуповноважений погрожував докласти всіх зусиль, аби громадянин був позбавлений волі.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, затримали оперуповноваженого Дніпровського відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 12 тисяч гривень (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Оперуповноваженого затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 7 тисяч гривень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Залишити відповідь