У Дніпрі поліціянт сколотив банду з колег, які катували людей для зізнання у злочинах

У Дніпрі під підозрою опинилися п’ятеро поліцейських, які вимагали хабарі та примушували громадян зізнаватися у злочинах.

Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, працівник поліції організував злочинну групу, до складу якої входило ще двоє його колег, для систематичного вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. До такої діяльності останні періодично залучали ще двох поліцейських.

«У період з травня 2020 по січень 2021 рр. зловмисники, перевищуючи службові повноваження для створення видимості ефективної роботи, примушували громадян зізнаватись у скоєнні злочинів, здійснюючи на них психологічний та фізичний вплив. Останні били потерпілих, застосовували до них спеціальні засоби (кайданки) тощо»,–йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окрім цього, правоохоронці вимагали та одержали від потерпілих хабарі на загальну суму понад 60 тис. грн за непритягнення останніх до кримінальної відповідальності.

Трьом оперуповноваженим одного з відділень поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в області повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, а також перевищенні службових повноважень, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст.28 ч.3 ст.368 та ч.2 ст.365 КК України). Двом їх спільникам (колегам) інкримінується вчинення аналогічних злочинів (ч.3 ст.368 та ч.2 ст.365 КК України). 

Наразі вирішується питання щодо обрання всім підозрюваним запобіжного заходу.

Залишити відповідь