Три одеських опера Нацполіції били затриманого у відділі поліції,-ДБР

Правоохоронці  безпідставно застосували силу, кайданки та здійснили незаконний привід  учасника кримінального провадження до відділення поліції. У службовому кабінеті підозрювані почали наносити потерпілому удари  руками та ногами по голові та тулубу, чим спричинили йому тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Про це повідомили у прес-службі ДБР.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень та незаконному затриманні підозрюваного трьом оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Київського відділу поліції в місті Одесі Головного управління національної  поліції в Одеській області.

Кваліфікація:

  • перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України);
  • завідомо незаконне затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою (ч. 1 ст. 371 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь